Datorita faptului ca suntem pe aceasta piata inca din anul 2003, cand au aparut pentru prima data acest tip de dispozitive, de exemplu castile cu colier care costau la inceput aproximativ 150$, avem experienta necesara si ne permitem sa punem la dispozitia clientilor nostri dar si a vizitatorilor site-ului nostru un mic ghid in care sunt trecute cateva aspecte de care ar trebui sa tineti cont la achizitia unui sistem de tip casca de copiat pentru a evita surprizele neplacute in timpul utilizarii. Acest ghid este facut pe baza zecilor de modele de dispozitive testate si miilor de produse vandute in decursul anilor dar si a feedback-urilor primite de la clientii nostri.

Din experienta noastra de atatia ani va recomandam sa NU lasati pe ultima suta de metri achizitionarea unui sisteme de copiat, si anume daca Vineri aveti un examen Miercuri faceti comanda si Joi va ajunge. Trebuie evitat acest lucru deoarece o data cu evolutia tehnologiei in acest domeniu utilizarea unora dintre sistemele pentru copiat nu este neaparat dificila dar necesita un timp de familiarizare cu dispozitivul respectiv si de teste efectuate ca atunci cand vreti sa il folositi "treaba sa mearga ca pe roate". Lucru valabil pt cei care folosesc pt prima data acel dispozitiv. De aceea incercati sa achizitionati cat mai din timp produsul dorit si faceti cat mai multe teste pentru a va obisnui cu el. 

Noi stim ca toata lumea spera ca o sa invete: "de luni ma apuc de invatat" dar timpul trece si cand se apropie examenele si vad cu nu au invatat se panicheaza de nici sa copieze nu mai sunt in stare.

        Acum se pare ca e la moda "se ofera garantie si factura...." etc. De regula majoritatea examenelor se dau o singura data si daca exact atunci cand aveti mai mare nevoie ca sistemul de copiat sa functioneze acesta nu functioneaza garantia nu va incalzeste cu mare lucru atata timp cat examenul se mai da peste cateva luni....un an. Pentru a evita situatiile neplacute de a ramane si cu banii dati si cu sistemul de copiat nefunctional inainte de examen va recomandam sa aveti grija de unde va procurati sistemul de copiat.


               1. Despre Castile Japoneze

   In ultima perioada piata este invadata de numeroase modele de casti minune, care mai de care mai spectaculoase si promitand succes garantat. Mai departe o sa punctam cateva lucruri pe care ar trebui sa le cunoasteti inainte de a cumpara o casca pentru copiat:

     - cineva de pe la Cluj dezinformeaza clientii cum ca acea serie de pe casca scrisa cu negru pe microcasti: "1601" reprezinta garantia ca este o casca MC-1600. In realitate acea serie reprezinta anul si luna fabricatiei castii si desigur toate castile sunt inscriptionate . In cazul lui: 16 - 2016 iar 01 - luna ianuarie. 

   

   

     - castile cu capac negru se vad in ureche ca un dop! Orice v-ar zice alti vanzatori va veti convinge singuri.

            Casca cu capac negru                 Casca Japoneza MC-1600 cu capac crem

 


     - castile la care bateria intra intr-un sertaras care apoi culiseaza in casca, indiferent sub ce denumire le veti gasi(mc100....mc1600.....MicSpy) sunt mult mai mari ca dimeniuni. Diametrul acestora pleaca de la 8.5mm. Singurul model care este mai mic si are putin sub 7mm este acela cu filet, are stantat MicSpy, este toata de culoarea pielii si ATENTIE: NU scrie A680 pe ea!

 

     - castile cu sertaras la baterie pe langa faptul ca sunt mai mari, nu de putine ori, datorita faptului ca e din plastic sertarul se largeste si astfel bateria nu mai sta bine in casca iar dupa un numar mic de utilizari (comparabil cu modelul cu filet metalic) acel sertar se rupe de la balamaua care tine sertarul. Unii din clienti deschideau sertarul puneau bateria direct in casca si cand inchideau sertarul il rupeau deoarece bateria nu se punea direct in casca, ci in acel sertaras apoi se inchidea. Lucru ce ducea la blocarea bateriei in interiorul microcastii. Castile cu filet metalic datorita faptului ca sunt din metal sunt mult mult mai rezistente. Cei care au avut modelul cu seratar si s-au lovit de aceste probleme stiu despre ce am vorbit mai sus :)

Castile cu sertaras la baterie:

- sertarul se rupe usor. Cele cu filet metalic fiind de metal sunt foarte rezistente, casti de copiat fara fire
- va garantam ca sunt mai mari decat cele cu filet (pe la Cluj sunt promovate ca fiind mai mici dar defapt ele sunt mult mai mari, vezi pozele),
- au difuzor magnetic - astfel sunt mult mult mai usor de detectat !
- sunetul este mai slab decat la cele cu filet metalic si cu capac de culoarea pielii,
- fiind o casca mai mare nu intra suficient in ureche decat la cei cu urechea mai mare(<1%) si astfel se observa usor

- castile cu sertar la baterie (pe unele veti vedea scris A680) costa 6,5 USD maxim! Castile cu filet metalic si capac de culoarea pielii sunt de 3 ori mai scumpe. Puteti da cautare pe google: "earpiece A680" si va veti convinge!

Alegerea unui sistem performant si de calitate poate face diferenta intre a avea succes sau a pierde un examen. A fi corect informat este cel mai important inainte de toate! Micile detalii fac diferenta!


               2. Despre Sistemele cu BlueTooth

     Cand vreti sa va achizitionati un sistem de copiat cu bluetooth cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont este ca dispozitivul bluetooth sa fie de calitate. Nu de putine ori ne suna clienti care au cumparat de pe diverse siteuri sisteme cu bluetooth produse de firme nemaiauzite pana atunci la care bateria nu tine suficient de mult cat pt un examen, microfonul nu este destul de sensibil, sunet de proasta calitate. Daca pana atunci nu ati mai folosit un sistem cu bluetooth de calitate va veti lasa dus cu vorba de vanzator "asa trebuie sa se auda". Noi stim cum trebuie sa lucreze si deaceea folosim doar BlueTooth-uri produse de Nokia, dar care sunt universale, adica sunt compatibile cu orice marca si model de telefon (inclusiv ultimul Iphone).

BlueTooth-urile cu nume de firme nemaiauzite:

- au autonomie mica, se inchid in timpul examenului cand raman fara baterie si astfel telefonul se comuta pe difuzor automat si se aude in sala cum va dicteaza cel de acasa,
- microfonul nu este destul de sensibil fiind nevoiti sa soptiti, sa faceti diferite semne mai tare pt a va intelege cel de acasa,
- sunetul in casca este de cele mai multe ori net inferior unui bluetooth produs de Nokia

Bluetoothul produs de NOKIA este universal - functioneaza cu absolut orice marca si model de telefon mobil: Samsung, LG, Iphone, Sony, etc! 

Dispozitivele de copiat ce folosesc tehnologia BlueTooth usor de detectat

     Nimic mai FALS !!! Dinpotriva, sunt foarte foarte greu de detectat deoarece in primul rand bluetoothul are putere mica de emisie a undelor EM si apoi emite semnal digital si nu analogic ca microcastile de copiat pe timpan. Daca lasati telefonul la 5...10m de dv cand va trece cu detectorul pe langa dv nu va detecta nimic. Drept demonstratie faceti urmatorul test: Luati un radio, un telefon si un bluetooth conectat la acel telefon. Initiati un apel si apropiati telefonul de antena radioului(1..3m). Se va auzi un bruiaj care este defapt unda EM emisa de telefon. Departati 5m telefonul de radio si apropiati bluetoothul de antena radioului pornit chiar si lipit de antena. SURPRIZA: NU SE AUDE NIMIC! Pe acelasi principiu lucreaza absolut orice detector (fie el de 100lei sau 3000euro) de aceea care nu isi permit sa cumpere un detector folosesc un radio. Faptul ca dispozitivele bluetooth sunt usor de detectat e doar un mit promovat de diversi dealeri pt. a-si vinde produsele lor contrafacute si de multe ori doar cumparand un produs si revanzandu-l la suprapret, neavand nici cea mai mica cunostinta tehnica.